Csömöri Lovas és Természetbarát Közhasznú Egyesület Székhely/Levelezési cím: 2141 Csömör, Középhegy utca 81.

Adószám: 18716779-1-13
Bankszámlaszám:
65100242-11057020
 

Menü

Hírek

Egyesület története

Alapdokumentumok

Közhasznúsági jelentések

Közgyűlési jegyzőkönyvek

Tisztségviselők

Tagnévsor

Bajnokaink

 

Partnereink

Magyar Lovas Szövetség

Magyar Póniklub Szövetség

Csömör Nagyközség Önkormányzata

Szedervölgyi lovarda

Cinkotai lovasudvar

 

Támogatóink

Auchan Magyarország Kft.

Ferenci Kiadó Bt.

Tim Oil Bt.

Cinkotai Földmûvelõ Szövetkezet

 

Ajánlja fel adója 1%-át a Csömöri Lovas és Természetbarát Közhasznú Egyesület számára!

Adószám:
18716779-1-13

   
 

A Csömöri LTKE-t 2007-ben több eltérő profilú lovarda alapította a lovas sportok népszerűsítésére, a rekreációs sportban való alkalmazásra, kisiskolás lovagoltatásra, terápiás lovagoltatás céljából, valamint hogy részt vegyenek a felelős környezetgazdálkodásban és ezzel példát mutassanak.

A kisiskolás lovagoltatás tantervben elsőként az országban itt valósult meg, amely a helyi általános iskola 3., sporttagozatos osztályaiban a Magyar Póniklub Szövetség oktatási módszereit alkalmazza.

Az itt lovagolni tanuló, valamint a szabadidős lovasok igényeihez igazodva kialakítottunk egy amatőr lovas versenysorozatot három fordulóval, mely a nagy létszámú, lelkes és tehetséges lovasok részvételével a Magyar Lovas Szövetség díjlovagló szakágában rendezvényeibe beintegrálódott, 2014-ben Pest megyei bajnokságot rendezhetünk.

Díjugratóink között országos fedett pályás bajnok, Pest megyei csapat 2. helyezettek, csapat országos bajnokok szerepelnek. Díjlovasaink az országos egyesületi ranglista 7. helyezettjei és a legnagyobb taglétszámú egyesület. Lovastusa szakágban amatőr országos bajnokunk is van a 2013. évben.

Rendszeresen meghívottak lovardáink a sport napján megrendezésre kerülő bemutatókra és önkénteseinkkel rendezvényeken lovagoltatásokat is végzünk. A hagyományőrző táborok és bemutatók a közönség nagy elégedettségét váltották ki évről-évre.

A leendő lovas terapeuták lovaglási tudásának elmélyítésében is próbára tettük edzőinket, segítségükkel a fóti terapeuta képzőben sikeres vizsgát tettek.

A 6-14 éves korosztályon belül folyamatosan növekszik a tanulásban akadályozott és értelmileg akadályozott (autista, hiperaktív, részképesség problémákkal küzdő, látás és hallássérült) gyerekek aránya.

A tanulásban akadályozott, olvasási vagy írási nehézségekkel küzdő gyerekek egyre nagyobb számban jelennek meg a magyar közoktatásban. 1993-ban a gyerekek 23%-át érintette valamilyen pszichés,kognitív probléma,a WHO előrejelzése szerint ez a szám 2020-ra elérheti az 50%-ot.

Eredményesen fejleszthetők kezelhetők lovas terápiával, de a kapacitás kicsi. A CSLTKE megteremtheti hetente 30 gyerek elláthatóságának feltételeit, gyakorlati képzési helyet biztosít az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kara lovas terápiás szakirányra készülő hallgatóinak. A program során hiánypótló jelleggel 25 hallgatót felkészít a lovas vizsgájára és a technikai fejlesztéssel hosszabb távon önköltségi ár alatt, szükség esetén Cinkotán és Csömörön, a Szedervölgyi Lovardában is tudja fogadni a rászoruló gyerekeket. Parasport szakágat létesít, módszertani támogatást nyújt a Pest megyében működő lovardáknak a sajátos nevelési igényű gyerekek és épp kortársaik integrált képzésére.

Tagjaink között edzők, lovas oktatók, lovas túravezetők, lovas terapeuták és lovaskultúra oktatók már az elmúlt hét évben bizonyították elkötelezettségüket önkéntés munkájukkal, a lovakat, lovaglást szerető közönség meghódításával , hobby, rekreációs, terápiás, egy-egy lovas foglalkozások alkalmával. Az eddig célul kitűzött terveket lépésről lépésre mind megvalósítjuk, nem elhanyagolva az addig elért eredményeinket sem.