Csömöri Lovas és Természetbarát Közhasznú Egyesület Székhely/Levelezési cím: 2141 Csömör, Középhegy utca 81.

Adószám: 18716779-1-13
Bankszámlaszám:
65100242-11057020
 

Menü

Hírek

Egyesület története

Alapdokumentumok

Közhasznúsági jelentések

Közgyűlési jegyzőkönyvek

Tisztségviselők

Tagnévsor

Bajnokaink

 

Partnereink

Magyar Lovas Szövetség

Magyar Póniklub Szövetség

Csömör Nagyközség Önkormányzata

Szedervölgyi lovarda

Cinkotai lovasudvar

 

Támogatóink

Auchan Magyarország Kft.

Ferenci Kiadó Bt.

Tim Oil Bt.

Cinkotai Földmûvelõ Szövetkezet

 

Ajánlja fel adója 1%-át a Csömöri Lovas és Természetbarát Közhasznú Egyesület számára!

Adószám:
18716779-1-13

   
 

Pest megyei bajnokság 2017: Nébel Viktória és tanítványai az élen

2023-05-30 20:32

A szeptember 3-ára végződő héten porfelhőbe burkolózott a Cinkotai Lovasudvar. Az éjszakai locsolásokkal is kétséges volt, hogy ott a várható rekordszámú lovassal megrendezhető legyen a póniklub regionális minősítőjével és rajtengedély vizsgával kombinált megyei döntő.  

Szombatról vasárnapra éjszaka a másik szélsőségébe csapott a természet, amely annyira azért kegyes maradt a lovasokhoz, hogy hajnaltól vasárnap délig csak elvétve csöpörgött. Mivel előzőleg vagy 30 cm mélyen kiszáradt talaj kapta a testes, de a cinkotai kukoricán már nem segítő csapadékot, a tócsák alatt viszonylag szilárd réteget értek a patkók. A pónisokat is beleértve a díjlovasok nem ijedtek meg a körülményektől: a három évvel korábbi rekordot beállítva 8 rajtengedélyes, 53 CDN-es lovas és 105 pónis teljesítette a feladatát. Ehhez Berényi Miklós vezetésével öt bíró és három pálya kellett, hogy a versenyirodai liszencét csak erre az egy versenyre kiváltó Puskás (Görömbei) Judit koordinálásával sötétedésig befejezhető legyen a döntő.

A döntő szakmai érdekességei közé tartozik az 5 éves fiatal díjló feladatban Melkvi Lotti sorozatának folytatása. Egyesületünk 16 éves lovasa edzője, Horváth József William nevű, zweibücker fajtájú (apja: Waldes, anyja: Moka) ménjével ebben az évben hétszer indult – és különböző helyszíneken és bírók előtt mind a hét startját megnyerte. Cinkotán Kósa Tünde Dubai nevű oldenburgiát előzte meg 6 századdal. A páros részt vesz a diósgyőri OB-n is.

Az időjárás egyedül a Szent György Díjat befolyásolta. Dr. Fehér Orsolya Eszter és Nébel Viktória visszalépésével Fehér Bernadett maradt a szám egyetlen indulója. A sorozat ugrásváltásokat szépen teljesítette Mirabell, viszont a vágta perdülés igencsak csúszás veszélyes lett volna. Dr. Fehér Orsolya visszalépése egyúttal azzal is járt, hogy a bajnoki végelszámolásban Farkas Tünde (Bellandor LK) állhatott fel a dobogó harmadik fokára.

A CDN-eseknél a versenynap legmagasabb eredményét 72%-al az M2 Kűrben Nébel Viktória érte el De Daltóval. Mint a program után elmondta, az előző heti Agrofor Kupával szemben most a zene is időben jól kijött számára.

Az ifiknél a minősítő versenyek után vezető Plutzer Zsófia (Örkényi LK) átadta Velmond nevű lovát a poniklub C-feladatában induló Zalán testvérének. Így az volt a kérdés, hogy tud-e a könnyűosztályban valamelyik feladatában 5,5%-al jobb eredményt elérni a Haverstein’s Olympix „L” szintű lovával, mint Kertész Borbála M-ben Marokkóval? L4-ben 67%-al holtversenyben lett első, L10-ben 66,333-al egyedül győzött. A fjordos vetélytársa is hozta formáját az M2 Kűrben elért 62,42%-al, de megelőzni így nem tudta.

A régió bajnokai: Nébel Viktória (Victoria DSE) és Plutzer Zsófia, II.: helyezettek: Fehér Bernadett (Állatorvostudományi Egyetem) és Kertész Borbála (Vegas Farm LE). III. helyezettek: Farkas Tünde (Bellandor LK) és Benkő Lili (Sóskúti LSE)

A dobogóra állt ifik közül Plutzer Zsófia Nébel Viktória tanítványa, de a Cinkotai Lovasudvar szekmai vezetője Kertész Borbálának is vezetett már edzéseket.

A bajnokok ajándékcsomagjait és a pónis kategória győztesek tortáit ismét partnerünk, a csömöri Auchan Liget áruház biztosította. A Krisztina Hotel Balázs József bíró szállásával segítette a versenyt.

 

Lejegyezte:

dr. Paizs Gábor régiófelelős